Treenikuvioita on lähdetty hieman muuttamaan edessä olevan matkan vuoksi. Minä, Sara ja Tarja lähdemme ensimmäiselle tiimiä edustavalle kisamatkalle Latviaan, joten nyt jos koskaan alkaa ohitussulkeiset ja kuskien kuntopiirit.

Tarjalle kilpailu lienee ensimmäinen lajissa koirajuoksu. Juoksukaverina hänellä on nuori, reilu vuotikas dobermann uros Moby. Mobya on saatu hyvin eteenpäin harjoituksissa ja veto ei enään katkea kesken. Vahva uros ja hyvin motivoitunut etenijä. Ohitukset ovat vilkkaalla koiralla tuottaneet haasteita ja siksi niihin tarvitaan lisää harjoitusta.


Itse otan konkarin mukaan pyöräluokkaan. Amok pääsee starttaamaan kisakauden lyhyellä radalla. Ongelmia on ollut lähinnä lihaksiston jumiutumisen vuoksi, joka on näkynyt hieman motivaatiossa. Näihin ollaan onneksi osteopaatilta apua saamassa. Vauhti on alkanut kuitenkin nyt maistumaan myös kilpurille, joten uskon että annamme hyvän vastuksen Latviassa.

Kolmanneksi koiraksi lähtee meidän pikku Acca. Acca täyttää kisaviikolla vaadittavan vuoden ja pääsee täten starttaamaan ensimmäisen canicross starttinsa Latviassa. Accan kanssa on treenattu pääasiassa kickbikellä ja juostu vain harvakseltaan, jotta pysyisi lennokkaana myös juoksussa. Accalla onkin ihanan tasainen ja kevyen tuntuinen veto, jolla juostessa tuntee voivansa vain kiihdyttää ja pidentää askelta. Lähemmäksi tuollaista ”flouta” en ole aiemmin päässyt, joten odotan tätä kilpailua todella paljon.

Ohjaajat joutuvat tosiaan nyt myös itseänsä niskasta ottamaan vapaa-ajallaan ja harjoiteltava juoksutekniikkaa, kestävyyttä ja nopeutta lihaskuntoa unohtamatta. Hyvä kuitenkin että asenne on koko poppoolla oikea ja taistelutahtoa löytyy. Kaikki Tsemppi ja kannustus on tervetullutta!